Povestea și beneficiile ‘Pietrei Supreme’ : jadul

 In Feminitate

Jadul este o piatră aşezată la loc de cinste mai ales pentru popoarele asiatice.

Povestea lui începe în China…Aici, jadul nefrit este cunoscut de aproximativ 5000 de ani, fiind considerat un obiect de cult şi cea mai preţioasă dintre pietre. Înţeleptul Confucius, care a trăit în sec. VI î.Hr., spunea: ‘În timpuri străvechi, oamenii au găsit în această piatră întruchiparea tuturor calităţilor.’

jadul

Jadul este o piatră semipreţioasă compusă din silicat natural de aluminiu, calciu şi magneziu, de culoare albă-verzuie până la verde închis, cu luciu sticlos. Termenul de ‘jad’ se referă la două roci metamorfice diferite, alcătuite din minerale silicate distincte, jadeitul şi nefritul. Din jad au fost confecţionate obiecte de podoabă, bijuterii şi talismane aducătoare de noroc, iar datorită durităţii sale mai mari ca oţelul, a fost folosit şi la confecţionarea uneltelor şi armelor. Piatra de jad este folosită în prezent şi în componenţa aparatelor medicale în scopuri curative şi de relaxare, fiind cunoscută din antichitate precum una din minunile naturii.

Care este semnificația jadului?

De-a lungul timpului, jadul a ajuns să fie identificat ca simbol a tot ceea ce este bun, pur, nobil şi sublim. El mai este numit şi ‘piatra umilinţei’, reprezentând dezinteresul, obiectivitatea, pacea, armonia şi echilibrul. Acest cristal personifică cele cinci trăsături morale principale: compasiunea, modestia, curajul, adevărul şi înţelepciunea. Confucius echivala jadul cu inteligenţa, adevărul, loialitatea, justiţia şi puritatea. Elixirele nemuririi conţineau pulbere din această piatră sacră. De asemenea, jadului i se atribuiau şi proprietăţi magice. Se spunea că obiectele de jad plasate lângă un trup neînsufleţit îi împiedică putrefacţia.

Ce beneficii are jadul pentru sănătatea și feminitatea ta?

Aşezat sub pernă, jadul conferă un somn cu vise iniţiatice. În sexualitatea taoistă, jadul a jucat un rol foarte important, denumirile organelor sexuale având jadul ca şi componentă (poarta de jad, pentru organul sexual feminin, li tija de jad, pentru organul sexual masculin).

jadul din china

Purtătorii de cristale cosnideră că jadul poate stimula producţia de celule albe şi de adrenalină, ceea ce ar putea confirma îndelungata asociere a acestuia cu activităţile sportive.

Cum denumirea de nefrit provine de la cuvântu grecesc nephron, care înseamnă rinichi, jadul este folosit în cazul bolilor acestor organe. Este recomandat şi în tratarea bolilor de inimă şi pentru întărirea sistemului imunitar. Mai mult, facilitează relaxarea şi meditaţia, ajută la găsirea unor soluţii şi rezolvarea problemelor. Se crede că poartă noroc mamelor şi soţiilor. Ajută la găsirea propriului destin în viaţă. Culoarea verde liniştitoare a jadului este tămăduitoare şi ajută organismul să se vindece.

Despre tehnica taoistă a oului de jad

În China antică această practică era rezervată doar unor femei ințiate din familia regală. Acestea o foloseau pentru amplificarea plăcerii sexuale, dar și pentru a se bucura de o sănătate vibrantă.

Câteva dintre beneficiile practicii sunt:

− tonifierea muşchilor sexuali

− amplificarea libido-ului

− trezirea amplă a unei feminităţi rafinate
− vindecarea bolilor sexuale sau ale rinichilor

La workshopul din 28 martie vei avea ocazia să descoperi și să înveți această practică, ca să te bucuri de numeroasele ei beneficii.

Ca să afli mai multe detalii despre eveniment și înscriere click pe imagine.

Te aştept cu drag la workshop și te invit să te folosești din plin de proprietățile jadului, ca să-ți cultivi senzualitatea, feminitatea, fericirea personală și o stare excelentă de sănătate.

Cu bucurie,
Cristina Pop

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

Start typing and press Enter to search

ro_RORomanian
en_GBEnglish ro_RORomanian